Οι οπαδοί αντιμετωπίζονται σαν ναρκομανείς, που περιμένουν να πάρουν την δόση τους

Αυτό που συμβαίνει με τα ρεπορτάζ τόσο των οπαδικών εφημερίδων όσο και του διαδικτυακού οπαδικού τύπου δεν έχει προηγούμενο. Βλέπουμε μία κατ’ εξακολούθηση υποτίμηση και η υποβάθμιση της νοημοσύνης των οπαδών, ακόμα και σ΄αυτή την περίοδο που δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα, με τους οπαδούς να αντιμετωπίζονται σαν ναρκομανείς που περιμένουν να πάρουν την δόση τους.

Συγκεκριμένα, χωρίς να γνωρίζουμε πια θα είναι η τύχη των πρωταθλημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, διαβάζουμε συνεχώς στα ρεπορτάζ των ομάδων για δήθεν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους ποδοσφαιριστών που θέλουν σαν τρελοί να έρθουν να αγωνιστούν στις ομάδες, που παράλληλα όλες αυτές οι ομάδες παρουσιάζονται σαν ομαδάρες.

Επίσης, με βάση τα ρεπορτάζ που διαβάζουμε καθοριστικό ρόλο σε μία μεταγραφή ποδοσφαιριστή παίζει ο μάνατζερ του, η οικογένεια του, η σύντροφος του, ο πατέρας του, με το ίδιο τον ποδοσφαιριστή να αγνοεί κάθε άλλο κριτήριο προς όφελος της καριέρας του, τον ενδιαφέρει μόνο να έρθει στη συγκεκριμένη ομάδα.

Στις ομάδες έρχονται και να φεύγουν συνεχώς ποδοσφαιριστές, που κυρίως συμφέρουν επιχειρηματικά και οικονομικά τις ίδιες ΠΑΕ. Αυτή την εμπορική διαδικασία δεν την γράφει και δεν την λέει κανείς, γιατί τον οπαδό  δεν τον θέλουν ισορροπημένο και σωστά ενημερωμένο, αλλά τον θέλουν και τον αντιμετωπίζουν σαν ναρκομανή που περιμένει να πάρει την δόση του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η δόση του, είναι να διαβάζει σκόπιμα, μεθοδευμένα και κατευθυνόμενα οπαδιλίκι, φανατισμό και μισαλλοδοξία, που πουλάνε δημοσιογράφοι για να βγάλουν το ψωμί τους, όπου χωρίς αυτά θα ήταν άνεργοι εδώ και χρόνια και όχι λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δυστυχώς είναι λυπηρό να βλέπουμε ακόμα στις ημέρες μας, τόσο διαδικτυακά όσο και σε έντυπα  αθλητικά Μ.Μ.Ε. να καλλιεργούν σκόπιμα και μεθοδευμένα, μέσα από την κατευθυνόμενη οπαδική δημοσιογραφία, τον οπαδικό φανατισμό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που είναι μεγάλο μέρος του εμπορεύματος όπου πουλάνε αυτά τα συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε, αλλά και οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι όπου εργάζονται σε αυτά τα Μ.Μ.Ε, όπου όχι άδικα κατά πολλούς θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί.

Από το Blogger.